Leon Koppelman en Jan Peter Teeuw treden zaterdag op in de Ontmoetingskerk in Vriezenveen.
Leon Koppelman en Jan Peter Teeuw treden zaterdag op in de Ontmoetingskerk in Vriezenveen. (Foto: )

Instrumentaal zomerconcert

  Cultuur

Vriezenveen - In de Ontmoetingskerk te Vriezenveen wordt komende zaterdag een instrumentaal zomerconcert gegeven. Aan het concert werken een tweetal musici mee: Leon Koppelman (panfluit en harp) en Jan Peter Teeuw (orgel en vleugel).

De Vriezenveense musicus Leon Koppelman is geen onbekende in deze kerk. Al diverse keren heeft hij zijn medewerking verleend aan verschillende muzikale activiteiten. Ook organist en pianist Jan Peter Teeuw heeft al meerdere malen opgetreden in de Ontmoetingskerk.

Leon Koppelman (1986), afkomstig uit Vriezenveen, kreeg panfluitlessen van Gerard Rijken van Olst, de Roemeense virtuoos Nicolae Pirvu en Matthijs Koene, hoofdvakdocent aan het conservatorium van Amsterdam. Koppelman geeft regelmatig concerten en werkte mee aan diverse cd-opnamen. Jan Peter Teeuw (1987) is kerkorganist in Ridderkerk. Ook geeft hij regelmatig concerten, zowel als solist als koorbegeleider. Van zijn hand verschenen diverse bundels met koraalmuziek (orgel en instrumentaal) en sinds 2018 ook een eigen kerstoratorium. Jan Peter werkte mee aan vele cd's.

Het programma voor dit concert is heel divers met allerlei muzikale variaties en gearrangeerde muziek voor en door het duo. Ook zullen er improvisaties op verzoek gespeeld worden. Het concert begint om 20.00 uur. Entree 7,50 euro, kinderen gratis.

Meer berichten