Women & Girls Summernight is op woensdag 11 september gratis te bezoeken in en rondom de feesttent in Vroomshoop.
Women & Girls Summernight is op woensdag 11 september gratis te bezoeken in en rondom de feesttent in Vroomshoop. (Foto: )

Wereldgerechten van hobbykoks

  Cultuur

Door Hans Assink

Derde Women & Girls Summernight

De derde editie van Women & Girls Summernight op woensdag 11 september wordt 'compleet anders' dan de vorige twee. Dat zegt organisator Patrick Drenthen. Minder koks is het devies en ze staan op twee kookeilanden. "Het is de derde editie, maar we pakken het weer compleet anders aan dan de vorige keren", aldus Drenthen.

Vroomshoop - In de feesttent in Vroomshoop zijn verschillende hapjes te proeven, bereid door lokale hobbykoks en cateraars. Op de 'menukaart' staan legio verschillende gerechtjes: van smoked pulled chicken met een mini tortilla wrap tot empanadas met verschillende vullingen. Alle hapjes zijn voor 1 euro te proeven. Naast de hobbykoks presenteren zich in totaal 35 ondernemers, verdeeld over een binnen- en buitenterrein. Women & Girls Summernight maakt onderdeel uit van het feestweekprogramma van 160 jaar Vroomshoop.

Over de veranderde opzet is goed nagedacht. "Na elke editie bekijken we wat goed was en wat beter kon'', zegt Patrick Drenthen. "Tijdens het eerste jaar stonden de hobbykoks in een hoekje, vorig jaar stonden ze tegenover elkaar, maar voor dit jaar hebben we gekozen om ze te verdelen over twee kookeilanden. Die tip kregen we vorig jaar van een deelnemer en dat idee hebben we nu uitgewerkt. Ook hebben we het aantal koks teruggebracht van twintig (vorig jaar) naar veertien. Waarom? We kwamen er vorig jaar achter dat twintig net iets te veel was."

De veertien hobbykoks bereiden en verkopen honderden gerechtjes in de hoeveelheid van een hapje/tapas. De volledige opbrengst gaat rechtstreeks naar de (hobby)kok. De deelnemende koks komen uit Vroomshoop, Westerhaar, Den Ham en Almelo en brengen hapjes als pangsit, pizzabroodjes, arretjescake, brownies, nacho's en chili con carne. "De hobbykoks maken het evenement", zegt Drenthen. "Dat maakt deze ladiesnight ook anders dan andere evenementen. Inwoners uit eigen dorp die koken voor dorpsgenoten, dat zie je bijna nergens! En als je kijkt met welke passie zij dat doen, dat werkt ontzettend aanstekelijk.''

Meer berichten