André Manuel komt naar Het Punt, samen met Thijs Kemperink en Ernest Beuving.
André Manuel komt naar Het Punt, samen met Thijs Kemperink en Ernest Beuving. (Foto: )

Tukkerware Party met 'boel onzin'

  Cultuur

Door De Koerier/Het Punt

'Drie Twentse goden' in Het Punt

Het product: Drie Twentse goden die graag 'out of the bokse' denken. Maar een Tukker giet nooit kapot, dus denk voor aanschaf goed na: ie zit er veur de rest van oew leven mee. Hoe meer personen er aanwezig zijn op de party, des te goedkoper is de Tukker te leveren. En wees erbij, want ze spelen deze voorstelling echt alleen maar in september op een handjevol locaties, waaronder Het Punt iop zaterdag 21 september.

Vroomshoop - Overal waar 'tu' voor staat is niet goed, behalve: Tukkerware! Zo luidt het credo van de drie Twentse cabaretiers André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving. Maar hoe komen deze Tukkers nou op het idee om samen een trio te vormen? "Door wanhoop gedreven, onder het motto 'Ellende verbroedert'", zo antwoordt Beuving op die vraag.
Maar of dit trio een garantie geeft voor een hilarische avond? Thijs Kemperink is kort: "Nee!", besluit hij. Beuving vult aan: "Het is inderdaad een stukje risicospreiding voor de bezoeker". Lekker 'Tukkers' zijn ze in ieder geval zeker, en dat is natuurlijk de belangrijkste basis voor deze hilarische avond.

Qua voorbereiding spannen de mannen zich allerminst in. Talloze Tupperware-party's hebben ze dan ook niet afgelopen. "Ernest mocht mijn 50-pluskaart voor leden mee voor wat korting op de entree", zo verwoordt André Manuel. Beuving zegt het anders. "Nee dit is de eerste keer voor mij. Maar ik hoop tijdens onze Tukkerware Party een boel onzin te verkopen".
De heren verkopen tijdens de avond in Het Punt voornamelijk hun goddelijke lichamen, zij zijn immers het product. De brainstormsessies die ze wél als voorbereiding houden, beloven ook nog niet veel. "Als je op de terugweg in de auto zit dan denk je: Waar gaat dit over? Laat ik dit nog eens rustig nalezen. Maar gelukkig is er nooit iemand die wil notuleren", zegt Beuving. "Tijdens de brainstormsessie spreken we eigenlijk alleen af wanneer de volgende brainstormsessie plaats moet vinden'', aldus Manuel.
Goeie Tukkers zijn geen motherf*ckers | Tukkerware Party, 21 september, 20.00 uur, 15 euro.

Meer berichten