Tijdens de expositie treedt op verschillende dagen een ensemble van de Vriezenveense Harmonie op.
Tijdens de expositie treedt op verschillende dagen een ensemble van de Vriezenveense Harmonie op. (Foto: )

Kunstenaars laten mooi werk zien

  Cultuur

Door Hans Assink

In de Peddemorsboerderij

De expositie 'Eigen werk' met kunst van kunstenaars uit de gemeente Twenterand gaat donderdag 3 oktober van start in de Peddemorsboerderij in Vriezenveen. Dit jaar hebben zich 45 hobbyisten aangemeld om hun passie te laten zien. "Het is een prachtig aantal deelnemers'', zegt Dirk Boswinkel, voorzitter van de Stichting Peddemorsboerderij. De tentoonstelling duurt tot en met 26 oktober.

Vriezenveen - Vorige week zaterdag hebben de amateurkunstenaars zelf hun werken geïnstalleerd. Bij het expositiegedeelte is ook informatie te lezen over de kunstenaar.
De vele welke vormen van kunst die door inwoners geshowd worden zijn volgens Dirk Boswinkel 'verrassend divers'. "De commissie is erg blij met de grote verscheidenheid aan kunstvormen die er aangeboden worden. Het merendeel is natuurlijk schildertechniek, maar wel op veel verschillende manieren uitgevoerd. Verder hebben we onder meer keramiek, haakwerk, chamotte klei, steenbewerking, papierkunst, origami, pentekeningen, kantklossen, boekbindwerk en houtsnijwerk. Het is heel divers en zeker de moeite waard om in de Peddemorsboerderij een kijkje te komen nemen", zegt de voorzitter.

Op vrijdag 18 oktober houdt de Peddemorsboerderij in samenwerking met Hettie Veurink een workshop kennismaking met chamotte klei. De workshop is van 14.00 tot 16.00 uur. "Lijkt het je leuk om eens kennis te maken met dit materiaal dan is dit de kans'', zegt Boswinkel. De workshop is gratis. Aanmelden kan tot 14 oktober via expositie.eigenwerk@gmail.com.
Op de zaterdagen 5, 12 en 26 oktober geeft Robert Reekers in de boerderij een demonstratie met klankschalen: 'Met klank in balans'. De Peddemorsboerderij doet ook aan kettingzaagkunst, ofwel 'woodcarving'. Boswinkel: "Het is een kunstvorm waarin hout wordt bewerkt met een kettingzaag om tot een kunstzinnig driedimensionaal beeld te komen.'' Henri Holland komt op de zaterdagen 5, 12 en 19 oktober naar de boerderij voor de woodcarving. Vroukje Pape en Rely Pas geven op 26 oktober een demonstratie steenbewerking.

Meer berichten