Vroomshoop vanuit de lucht. Vragen over topografie zijn er ook bij de Dorpskwizz.
Vroomshoop vanuit de lucht. Vragen over topografie zijn er ook bij de Dorpskwizz. (Foto: )

Veel animo voor Vroomshoopse Dorpskwizz

  Cultuur

Vroomshoop - De naderende primeur van de Vroomshoopse Dorpskwizz, een initiatief van de lokale Dorpsraad, mag zich steeds meer in een stijgende belangstelling verheugen. Er hebben zich inmiddels meer dan twintig teams opgegeven. Daarbij zijn bedrijven, buurten, straten en verenigingen. Ook worden nog de nodige familieteams verwacht, bestaande uit drie tot en met vijf personen.

Op de vrijdagavonden 22 november en 29 november komen de "de slimste mensen" uit Vroomshoop in actie in de theaterzaal van Het Punt. De items zijn inmiddels ook bekend. Sport, vakantie en vrije tijd, historie, actueel zaken, en muziek zijn onderdelen. Maar ook politiek en geschiedenis, topografie en Vroomshoop zelf komen aan de orde. Dan zijn er nog breinbrekers en beeldende vragen, die worden gesteld door bekende oud-Vroomshopers en ontbreken leuke doe-opdrachten niet. Wim Bremmer uit Hoge Hexel fungeert als quizmaster. De afsluiting op 29 november gebeurt met live muziek van een rockband.

Lokale bedrijven stellen aantrekkelijke prijzen beschikbaar. Ook zijn er kaartjes te winnen voor culturele activiteiten en voor thuiswedstrijden van Eurosped, FC Twente en Heracles Almelo. Inschrijven kan tot 1 november via www.dorpskwizzvroomshoop.nl.

Meer berichten