De stichting Levend Vroomshoop houdt een Vertelavond in Het Punt.
De stichting Levend Vroomshoop houdt een Vertelavond in Het Punt. (Foto: )

Levend Vroomshoop houdt Vertelavond in Het Punt

  Cultuur

Vroomshoop - De stichting Levend Vroomshoop bestaat tien jaar en trakteert daarom op een gratis toegankelijke vertelavond op vrijdag 18 oktober in theater Het Punt.
Dat past precies in de week van 'Toon je kunst', een initiatief van de gemeente Twenterand en Zorgsaam Twenterand. Liefst elf bekende (oud) Vroomshopers vertonen hun kunst door het vertellen van elf mooie verhalen in de 'Huiskamer van Vroomshoop'.

Wie die vertellers zijn zal de bezoeker op de avond zélf pas te weten komen, maar in (de etalages van) elf winkels in Vroomshoop wordt al een tipje van de sluier opgelicht. Want daar hangen borden met daarop een lege regisseursstoel en daarbij een voorwerp. Zo wordt al iets van het onderwerp en mogelijk de verteller onthuld. De sport komt langs, maar ook religie, onderwijs, hobby, carnaval, schrijvers, veldwachters, gezondheidszorg, wonen aan het kanaal, en het 'snottergat'.

In de tot huiskamer (kleedje, bloemetje, nootjes, koffie, cake) omgebouwde theaterzaal zal de jarige stichting u graag ontvangen, meldt de stichting. "Om tot een goede sfeer te komen is er af en toe een muziekje. De vertelavond begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang en de koffie is gratis, want wie jarig is trakteert.'' Een vrije gift voor de stichting is welkom.

Meer berichten