De kerstmarkt in Vroomshoop is dit jaar op vrijdag de dertiende.
De kerstmarkt in Vroomshoop is dit jaar op vrijdag de dertiende. (Foto: )

Inschrijving voor kerstmarkt geopend

  Cultuur

Door De Koerier

Datum bekend: vrijdag 13 december

De datum voor de kerstmarkt in Vroomshoop is bekend gemaakt: vrijdag 13 december. Dat betekent dat de kerstmarkt voor het vierde jaar op rij op een vrijdag wordt gehouden. "Na de succesvolle 'experiment-edities' om de kerstmarkt te verhuizen van de zaterdag naar de vrijdag, is er voor de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop geen enkele reden om daarvan af te wijken'', zegt voorzitter Lute Gombert. De inschrijving is al geopend.

Vroomshoop - De verhuizing van de kerstmarkt van de zaterdag naar de vrijdag is een goede zet geweest, vinden ze bij de Oranjevereniging Vroomshoop. Sinds de verplaatsing neemt het zowel het aantal deelnemers als bezoekers flink toe. Ook de locatie blijft ongewijzigd: Koningin Beatrixlaan en Julianastraat.

De keus voor de vrijdag pakt dus goed uit. Lute Gombert: "Enkele jaren geleden hebben we bewust de kerstmarkt van de zaterdag naar de vrijdag verhuisd, omdat steeds meer kerstmarkten op zaterdag worden gehouden. Wij zijn tegen die stroom in gegaan met als resultaat dat vorig jaar alle beschikbare kramen waren uitverkocht en een record opkomst van maar liefst zesduizend bezoekers. In totaal was er meer dan een halve kilometer aan kramen en (kinder)attracties."

De markt is ook dit jaar van 16.00 tot 21.00 uur te bezoeken, waardoor een groot deel van de markt geopend is tijdens de donkere, sfeervolle avonduren. "En dat zorgt precies voor die herkenbare kerstmarktsfeer die je ook in Duitsland aantreft. Bovendien schieten de bezoekersaantallen sinds een paar jaar de lucht in. Dat heeft niet alleen te maken met de verhuizing van zaterdag naar vrijdag, maar ook met de nieuwe openingstijden. Voorheen was de kerstmarkt altijd overdag geopend, maar door de kerstmarkt nu te houden in de avonduren zien we de belangstelling onder zowel deelnemers als bezoekers toenemen. De avonduren vormen het meest sfeervolle moment om een kerstmarkt te bezoeken", aldus Gombert.

Er is dit jaar weer een maximaal aantal verlichte kramen beschikbaar.

Meer berichten