De eerste Vroomshoopse Dorpskwizz was met live muziek bijzonder gezellig. Nu al staat vast dat deze volop geslaagde editie in 2020 een vervolg krijgt.
De eerste Vroomshoopse Dorpskwizz was met live muziek bijzonder gezellig. Nu al staat vast dat deze volop geslaagde editie in 2020 een vervolg krijgt. (Foto: )

Dorpskwizz smaakt naar meer

  Cultuur

Door De Koerier

Volgend jaar weer een Dorpskwizz

De tribune van de theaterzaal van het Punt zat afgelopen vrijdagavond afgeladen vol tijdens de finaleavond van de Vroomshoopse Dorpskwizz. De 32 deelnemende teams en vele supporters waren helemaal in de ban van de ontknoping van de primeur van deze gevarieerde quiz, een uitstekend initiatief van de lokale Dorpsraad, zo meldt Hans Nieboer.

Vroomshoop - Een week daarvoor hadden de teams zich door de bijna honderd vragen en opdrachten heen geworsteld en dat leverde naast vele goede antwoorden ook soms hilarische gedachtespinsels op. "Bij het bekend maken daarvan had quizmaster Wim Bremmer de lachers op zijn hand. Zo werd een keer de enige Nederlandse paus uit de historie niet als Adrianus VI, maar als "Henkie" aangeduid. De vroegere Britse premier Winston Churchill kreeg van een team de bijnaam "Bolle van Zwolle" en de staatsman kreeg bij zijn afscheid volgens een ander ludiek team een kratje bier cadeau'', aldus Nieboer.

Tijdens de finaleavond verschenen de captains van de teams op het podium om aangemoedigd door de tribuneklanten extra bonuspunten te vergaren. "Bij de vraag of een zebra een wit dier met zwarte strepen is, of juist andersom draafden de deelnemers als kuddedieren op weg naar het juiste antwoord heen en weer over het podium. De stemming zat er uitstekend in en na het gebruik op de mobiele telefoons van Kahoot! bij een aantal vragen ging de jury in beraad om de slimste mensen van Vroomshoop aan te wijzen. De spanning steeg tot het kookpunt en Betsie Ribberink van de organiserende Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk sprak het verlossende woord. Onder groot gejuich werd bekend gemaakt dat het team van De Oude Wijven een jaar lang als slimste mensen door het leven en over straat kunnen gaan. Dat team bestond uit Mark Hudepohl, Erik Kok, Freddy Makkinga, José Slotman-Makkinga en Ramon Talen. Opmerkelijk waren dat bij De Oude Wijven maar liefst drie oud-prinsen van de carnavalsvereniging De Smoezen van de partij waren. Met recht een vorstelijke overwinning.''

Meer berichten