Foto:

Straatversiering voor 160 jaar Vroomshoop gaat door

  Historie

Vroomshoop - De straatversiering voor 160 jaar Vroomshoop gaat volgend jaar definitief door. Het is in Vroomshoop gebruikelijk dat de straten iedere vijf jaar versierd worden. Maar de belangstelling nam tijdens de laatste jubileumjaren af. Na een actieve wervingsactie van Oranjevereniging Vroomshoop om de belangstelling voor de straatversiering te vergroten, hebben zich 42 straten/buurten ingeschreven. Dat zijn er tien meer dan het totaal aantal versierde straten in 2014 tijdens 155 jaar Vroomshoop. De inschrijving blijft geopend tot 30 april.

"We zijn ontzettend positief verrast door alle inschrijvingen en reacties vanuit de inwoners. De teller staat nu al op 42 straten, dat hadden we vooraf wel gehoopt, maar niet gedacht. Nu blijft de inschrijving nog enkele maanden open, zodat nog meer buurten en straten zich kunnen opgeven. Het zou fantastisch zijn als we uiteindelijk meer dan 50, misschien 60 versierde straten hebben", zegt Lute Gombert, voorzitter van Oranjevereniging Vroomshoop.

Veel deelnemende straten en buurten hebben al een thema bedacht voor de straatversiering, zoals Winter Wonderland, Halloween, Formule 1, Carribean, Smurfen, Lion King, Sprookjesbos, Las Vegas, Ibiza.

Opgeven kan via: www.oranjeverenigingvroomshoop.nl.

Meer berichten