Het boek van Dick de Ruiter is af.
Het boek van Dick de Ruiter is af. (Foto: )

Presentatie 'Hammer Huizen'

  Historie

Den Ham - Vorige week dinsdag kon na een tijdsbestek van meer dan 25 jaar de voltooiing van het werk van Dick de Ruiter worden gevierd. Te midden van zijn familie, bestuur en vrijwilligers van de Oudheidkundige Vereniging en andere genodigden kon hij eindelijk en voor het eerst zijn levenswerk in zijn handen nemen: 'Hammer Huizen en mensen'.
In deze dikke pil van 470 pagina's met meer dan 500 foto's en met een gewicht van meer dan twee kilo heeft Dick de Ruiter de geschiedenis beschreven van nagenoeg alle huisplaatsen en hun bewoners in het dorp Den Ham. Ook de nieuwbouwwijken zijn kort beschreven.

Het boek wordt uitgegeven onder auspiciën van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop. Voorzitter ad-interim Cor Boom nam tijdens de plechtigheid letterlijk en figuurlijk zijn hoed af voor Dick de Ruiter en mocht hem het eerste exemplaar overhandigen.

In zijn reactie bedankte Dick allen die hadden meegewerkt aan de totstandkoming van zijn boek, onder wie ook John Mulder van uitgeverij Kordaat, die voor de opmaak van het boek heeft gezorgd.

Onder begeleiding van de muzikale tonen van het duo The Old Friends kon vervolgens iedereen een eerste blik in het boek werpen.
De voorverkoop vindt de komende twee weken plaats. Tot en met zaterdag 1 juni is het boek te verkrijgen in het Middendorpshuis te Den Ham.

Meer berichten