Inge Jansen met haar hackney
Inge Jansen met haar hackney (Foto: Miranda Veldkamp)

Concours tuigpaarden Hellendoorn verplaatst naar 10 augustus

  Ingezonden

In verband met het warme weer is de Tuigpaardendag van Menclub de Helderse Voerluu verplaatst naar zaterdag 10 augustus. De wedstrijd zou aanvankelijk op zaterdag 27 juli plaatsvinden.

HELLENDOORN - Het jaarlijkse tuigpaarden- en hackney-concours van Menclub de Helderse Voerluu vindt plaats bij manege 't Oale Spoor. Het evenement begint om 10.30 en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Op het programma staan achttien aangespannen rubrieken, waaronder het openklasse kampioenschap regio Midden voor de tuigpaarden en het regiokampioenschap voor de dames van de regio Noord voor de hackney's. Er zijn twee limieten voor tuigpaarden en voor de hackney's. Ook is er een rubriek voor eenspannen hackney's in de grote maat en worden de tuigpaarden onder het zadel gereden.

Daarnaast zijn er de streekrubrieken voor boerenaanspanningen en Welsh pony's met deelnemers uit de omgeving Hellendoorn. Net als vorig jaar is er een rubriek voor de mini's: kinderen rijden aangespannen met hun pony's. Zij zullen zoveel mogelijk verkleed aan de start komen. In de pauze rond het middaguur wordt een muzikaal optreden verzorgd door de Stuwzangers uit Vilsteren.

Voor de kinderen is er een zandbak en een springkussen. Het evenement vindt plaats bij manege 't Oale Spoor aan de Pastoor Rientjesstraat 85. De entree is gratis.

Meer berichten