De bibliotheek is op zoek naar voorwerpen met een verhaal, zoals het gereedschap van grootvader. (Foto: Jolien van Gaalen)
De bibliotheek is op zoek naar voorwerpen met een verhaal, zoals het gereedschap van grootvader. (Foto: Jolien van Gaalen) (Foto: )

Gezocht: voorwerpen met verhaal

  Ingezonden

Veel mensen hebben wel een dierbaar voorwerp in huis dat wordt gekoesterd. Niet omdat het kostbaar is of zeldzaam, maar omdat het een bijzondere waarde heeft door een mooie herinnering, een persoonlijk verhaal.

VRIEZENVEEN - Voor de viering van Vriezenveen 650 jaar in september 2019 is de bibliotheek op zoek naar gekoesterde voorwerpen met een verhaal. Dit is bedoeld voor de tentoonstelling De Schatkamer van Vriezenveen in de bibliotheek. De tentoonstelling worden ingericht met deze voorwerpen en de bijbehorende verhalen. Dat verhaal is net zo belangrijk als het verhaal.

Voorbeelden
Het kan bijvoorbeeld gaan om een tasje van een buurvrouw, een oud mobieltje, een stuk gereedschap van grootvader, een zand-zeep-en soda-stelletje uit het ouderlijk huis, een brief van een vriend. Het maakt niet uit wat het is, het gaat om het verhaal dat erbij hoort.

Mensen die zo'n gekoesterd bezit met een mooi verhaal hebben en dat willen tentoonstellen in de Vriezenveense bibliotheek kunnen contact opnemen met Marieke Stegeman. Dat kan via m.stegeman@bibliotheektwenterand.nl of 0546-56 23 85.

De tentoonstelling is te bezoeken van 2 tot 28 september in de leeszaal.

Meer berichten