Organist Jaco van Leeuwen geeft concert in Den Ham

  Ingezonden
Jaco van Leeuwen neemt het derde concert in de Nederlands Hervormde Kerk in Den Ham voor zijn rekening. (Eigen foto).
Jaco van Leeuwen neemt het derde concert in de Nederlands Hervormde Kerk in Den Ham voor zijn rekening. (Eigen foto). (Foto: concertcommissie Ned. Herv. Kerk Den Ham)

Het derde concert in een serie van vier op het Scheuer-orgel in de Nederlands Hervormde Kerk in Den Ham wordt gegeven op dinsdag 13 augustus om 20.00 uur door organist Jaco van Leeuwen.

DEN HAM - Jaco van Leeuwen (*1962) volgde orgellessen bij Adriaan Kousemaker en Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel, piano (bij respectievelijk Elly Kooiman en Theo Saris), koordirectie en kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht. Nu heeft de diploma's Docerend Musicus voor orgel en piano en einddiploma Kerkmuziek op zak.

Hij vervolgde zijn orgelstudie bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en haalde het diploma Uitvoerend Musicus. Aan de Internationale Zomeracademie voor Organisten in Haarlem volgde Jaco van Leeuwen cursussen en masterclasses bij onder anderen Marie-Claire Alain, Hans Haselböck, Daniel Roth en Montserrat Torrent.

Hij won eerste prijzen op het Internationaal Orgelconcours Utrecht (1988) en het Internationaal Hendrik Andriessen Orgelconcours (1992). Jaco van Leeuwen is sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk te Noordwijk alwaar hij ook het Vesperkoor Noordwijk dirigeert in de maandelijkse vespers. In 2007 ontving hij een koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de Noordwijkse muziekcultuur.

Meer informatie over het concert staat op de website.

Meer berichten