Omwonenden van zonnevelden moeten kunnen participeren, vindt Water Natuurlijk.
Omwonenden van zonnevelden moeten kunnen participeren, vindt Water Natuurlijk. (Foto: )

Zonnevelden waterschap ook voor omwonenden

  Politiek

Twenterand - De fractie Water Natuurlijk van Waterschap Vechtstromen heeft per motie het dagelijks bestuur gevraagd om de mogelijkheden voor participatie van omwonenden van zuiveringslocaties in zonnevelden te gaan verkennen.

Vechtstromen wil op zuiveringslocaties zonnevelden realiseren. Vriezenveen, Vroomshoop en indien mogelijk Den Ham horen daarbij. Deze zonnevelden kan Vechtstromen winstgevend realiseren, zo stelt Water Natuurlijk. ''In 2020 kan het waterschap dan voor 40 procent in haar eigen energiebehoefte voorzien.''

Het voorstel stond onlangs op de agenda van het algemeen bestuur van Waterschap Vechtstromen. Tijdens de vergadering heeft Water Natuurlijk het voorstel ondersteund. "Het is een mooie stap om uiteindelijk te komen tot een energieneutraal waterschap.'' Ter ondersteuning van het initiatief heeft de fractie Water Natuurlijk met brede steun het dagelijks bestuur per motie gevraagd te verkennen of omwonenden van deze zuiveringslocaties kunnen en willen deelnemen in deze zonnevelden. "Financieel mede-eigenaarschap van zonneparken is in verschillende gemeenten al praktijk. Waarom zou dit bij Waterschap Vechtstromen niet kunnen?'', aldus Water Natuurlijk.

Meer berichten