Profielschets nieuwe burgemeester overhandigd

  Politiek
Gerjan Smelt overhandigt de profielschets aan CdK Andries Heidema.
Gerjan Smelt overhandigt de profielschets aan CdK Andries Heidema. (Foto: )

Twenterand - Andries Heidema, de Commissaris van de Koning van Overijssel, heeft afgelopen donderdagavond
de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Twenterand ontvangen.

Gerjan Smelt, voorzitter van de vertrouwenscommissie, overhandigde deze profielschets tijdens een bijzondere raadsvergadering nadat deze door de gemeenteraad was vastgesteld.

De gemeente Twenterand zoekt een burgemeester die:als voorzitter van raad en college boven de partijen staat, de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming zeer hoog in het vaandel heeft staan, als handhaver van openbare orde en veiligheid zijn of haar mannetje staat, proactief hoeder is van integriteit, de nodige deskundigheid en bestuurlijke ervaring met zich meebrengt, een relevant (politiek) netwerk heeft, daadkrachtig en pragmatisch regie voert op de grote maatschappelijke opgaven, een klik heeft met de identiteit van Twente en Twenterand, gevoel en respect heeft voor ieders levensbeschouwelijke opvatting, burgervader/burgermoeder is en het gezicht van de gemeente, oog heeft voor de eenheid van de gemeente en de verscheidenheid van haar kernen, betrouwbaar, verbindend, eerlijk, betrokken, aanspreekbaar en zichtbaar is en trots is om burgemeester van onze gemeente te zijn!

In deze schets zijn de uitkomsten van de peiling onder inwoners verwerkt. Van 10 oktober tot 1 november kunnen kandidaten solliciteren. Daarna volgt een selectie. De planning is dat medio februari bekend is wie de nieuwe burgemeester van Twenterand wordt.

Meer berichten