Foto:

Vroomshoopse Boys krijgt te weinig

  Sport

Door De Koerier

0-2 verlies tegen DOS Kampen

Vroomshoopse Boys tegen DOS Kampen was een stevige wedstrijd die geen winnaar had verdiend, stelt Edward Olthof van de Boys. De thuisploeg verloor, met 0-2. Komende zaterdag speelt Vroomshoopse Boys uit tegen DZSV in Dinxperlo, de nummer 12 van de ranglijst in 2H. "Een nieuwe kans om het verschil met de top niet groter te laten worden'', zegt Olthof. De Boys staat nu zesde met 7 punten uit 5 wedstrijden. DOS is de onbetwiste koploper met 15 uit 5.

Vroomshoop - DOS Kampen wil niets liever dan volgend jaar in de eerste klasse spelen, samen met Go Ahead Kampen en KHC. Het afgelopen seizoen eindigde DOS Kampen als derde in de 2e klasse. In de nacompetitie om promotie strandde DOS in de eerste ronde. Dit seizoen stond DOS na vier wedstrijden ongeslagen aan kop.

De nagenoeg fitte Vroomshoopse selectie onder leiding van Carlo Meppelink was er zaterdag alles aan gelegen om de aansluiting met de kop te houden. De wedstrijd tegen DOS was de uitgelezen mogelijkheid om het verschil met de koploper terug te brengen tot twee punten. De Boys liet er geen onduidelijkheid over bestaan dat het menens was en er geknokt zou worden voor iedere meter. "Een overwinning en niets minder was waar het om ging'', zegt Olthof.

De eerste helft kende wat stevige duels aan beide zijden. In de beginminuten waren er direct kansen voor de thuisploeg. Leon Dogger schoot net naast en een schot van Jelle Drees miste ook maar net de juiste richting. DOS verdedigde compact en had mazzel met een bal op de paal in de achtste minuut, maar de 1-0 voor Vroomshoop kwam er niet.

Veldoverwicht

In de 14e minuut kwam DOS Kampen voor de eerste keer in de zestien meter van Vroomshoopse Boys en gelijk viel de openingstreffer door Raymon Beuling, 0-1. Diverse kansjes voor Vroomshoop zorgden niet voor de aansluitingstreffer. In de 27e minuut werd Jos Hutten vanwege een blessure gewisseld voor Ernst Jan Heideman. Olthof: "Het veldoverwicht liep iets terug voor de Boys, maar de Vroomshopers verschaften zich nog diverse halve kansen die echter geen doelpunten opleverden.''

De tweede helft begon direct met een honderd procent kans voor DOS, maar Robin Horstman benutte 'm niet. In de 51e minuut verdubbelde DOS de score. Scheidsrechter Nijmeijer bestrafte een overtreding met een penalty, die goed werd ingeschoten door Allan Bakker. Bijna kwam DOS Kampen nog op 0-3, maar keeper Rene Kok speelde een prima wedstrijd en redde bekwaam.

Kansen

Via verschillende vrije trappen en spelhervattingen kreeg de Boys nog legio kansen die er uiteindelijk niet in gingen waardoor de eindstand op 0-2 bleef staan. Ook de wissels Robert Veld voor Robin Drenten en Bram Hooijer voor Jurian Derks veranderden dat niet.

Vroomshoopse Boys 2 versloeg DOS Kampen 2 met 5-0 en staat nog steeds ongeslagen aan kop in de 1e klasse.

Meer berichten