Jolien Knollema komt twee seizoenen bij Eurosped volleyballen.
Jolien Knollema komt twee seizoenen bij Eurosped volleyballen. (Foto: )

Eurosped legt talent Knollema twee jaar vast

  Sport

Vroomshoop - Team Eurosped heeft nu al de eerste versterking voor het nieuwe seizoen vastgelegd: het 15-jarige talent Jolien Knollema. De speelster van Sudosa Desto in Assen zal vanaf volgend seizoen het team uit Vroomshoop komen versterken. Sudosa Desto is de koploper in de eerste divisie. Binnen Team Eurosped zal ze op de positie passer/loper gaan spelen, zo meldt Diane Rademaker, bestuurslid technische zaken van de eredivisionist.

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Knollema zich al op veel fronten ontwikkeld. Ze heeft onder anderen met Oranje onder 17 een vijfde plek behaald op het Europees Kampioenschap. Verder werd ze onlangs nog Nederlands Kampioen Beachvolleybal onder 17 jaar. Inmiddels heeft ze de definitieve overstap naar de zaal gemaakt.

Hoewel ze op het punt stond om naar Amerika te gaan om voor de University van Ron Zwerver te gaan spelen, heeft ze uiteindelijk toch voor Team Eurosped gekozen. Jolien over deze keuze: "Ik heb een aantal keren met Team Eurosped meegetraind en heb daar een ontzettend goed gevoel aan overgehouden. Ik ben er van overtuigd dat ik onder leiding van Jan Berendsen en Jeffrey Scharbaai een betere volleybalster kan worden en zo de stappen kan maken om mijn doelen te bereiken."

Rademaker is 'ontzettend blij' met de komst van Jolien voor twee seizoenen. "Met haar kwaliteiten en haar enthousiasme past ze volgens de trainers heel goed bij Team Eurosped. En hoe mooi is het om zo'n talent voorlopig voor de Nederlandse Eredivisie te behouden."

Meer berichten