Toon van Dam scoorde voor Sportlust Vroomshoop tegen UD.
Toon van Dam scoorde voor Sportlust Vroomshoop tegen UD. (Foto: )

Toon van Dam schiet Sportlust langs UD

  Sport

Vroomshoop - Sportlust heeft zondag op spectaculaire wijze een 1-2 overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen UD Weerselo. Een achterstand halverwege werd in het tweede bedrijf omgebogen in een overwinning met daarbij een grandioos winnend doelpunt vlak voor het einde van de wedstrijd.

Vooraf werd al duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Zowel Sportlust als de tegenstander uit Weerselo had al meerdere goede overwinningen geboekt dit seizoen. Voor beide teams was de laatste winstpartij echter alweer enkele weken geleden waardoor iedereen bij de les was.

Sportlust begon met goed en verzorgd voetbal aan de wedstrijd zonder dat dit tot grote kansen leidde. Vijf minuten voor rust opende de thuisploeg de score, 1-0.

Een zeer sterke openingsfase van de tweede helft volgde voor Sportlust, maar de goal viel pas toen de storm enigszins was gaan liggen. Simon Spoor stuurde broer Tim diep op links en diens voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt door Dennis Jozic, 1-1. Hierna kreeg UD nog twee goede kansen en Sportlust ook eentje via Jozic, maar het bleef 1-1. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar hier dacht Toon van Dam duidelijk anders over. In de 86e minuut controleerde hij een afvallende bal na een corner met zijn borst om hem vervolgens met een prachtige volley in de bovenhoek te knallen, 1-2.

Er volgen nog twee wedstrijden tot de winsterstop, om te beginnen komende zondag thuis tegen Oldenzaal.

Meer berichten