Foto:

Vroomshoopse Boys en FC Zutphen in evenwicht

  Sport

Vroomshoop - FC Zutphen begon ijzersterk in het thuisduel tegen Vroomshoopse Boys. Er kwamen direct al doelrijpe kansen en de lat behoedde Vroomshoopse Boys voor een vroege achterstand. Bij de eerste gevaarlijke aanval van de gasten was het meteen raak. Centrumspits Jordy Harms werd op maat bediend door Tom Pierik en oog in oog met keeper Owen Rietman werd beheerst afgerond, 0-1.

Nadat Ramon de Jong de lat had geteisterd scoorde Zutphen onverwacht de 1-1. Op slag van rust nam Vroomshoopse Boys weer een voorsprong. Uit een corner van Leon Dogger kopte centrale verdediger Rutger Schrijver de bal terug vanaf de achterlijn en gaf Jos Hutten koppend de juiste richting aan de bal, 1-2.

In de tweede helft toog FC Zutphen direct energiek in de aanval en kreeg het een overwicht. Dat werd bekroond met de 2-2 in de 53ste minuut. Na een uur kwam Zutphen op dat moment niet onverdiend op voorsprong, 3-2. In de 63ste minuut brachten trainer Karlo Meppelink en zijn assistent Henk Harmens Jelle Drees voor de geblesseerd geraakte Tom Pierik. Vroomshoopse Boys verhoogde de druk, maar schoten van Leon Dogger en Ramon de Jong sorteerden vooralsnog geen effect. In de 87ste minuut scoorde Jelle Drees wel, uit een counter met een weergaloze lob: 3-3.

Meer berichten