Eurosped is momenteel de nummer 2 van Nederland. Donderdag verdedigt de Vroomshoopse ploeg de Twentecup. Foto: Berto de Jong
Eurosped is momenteel de nummer 2 van Nederland. Donderdag verdedigt de Vroomshoopse ploeg de Twentecup. Foto: Berto de Jong (Foto: Berto de JongGanzebloem 37772 LM Hardenbergtel. +31610902612)

Eurosped verdedigt de Twentecup

  Sport

Door De Koerier

Duels tegen Krekkers en Rosstars

Voor wie niet kan wachten tot de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar is de Twentecup komende donderdagavond in de IISPA-hal in Almelo een mooie optie om de volleybalsters van Eurosped aan te moedigen. Vorig jaar won Eurosped de Twentecup. In de competitie staat Eurosped op een keurige tweede plaats, achter koploper Slierecht Sport.

Vroomshoop – Drie Twentse eredivisieploegen en drie Twentse clubs uit de eerste divisie vormen het deelnemersveld in de Twentecup. Het Vroomshoopse Eurosped speelt om 18.00 uur tegen Krekkers uit Harbrinkhoek en om 20.30 uur tegen Rosstars uit Rossum. In de andere poule strijden Apollo 8 uit Borne, Set-Up'65 uit Ootmarsum en WVC Volley uit Wierden tegen elkaar. Om 21.45 uur beginnen de finalewedstrijden.

In de eredivisie bleef Eurosped dit seizoen in alle Twentse derby's aan de goede kant van de score. Maar een garantie om de Twentecup opnieuw te winnen is dat uiteraard niet. Eurosped sloot het jaar 2018 vlak voor kerst af met een moeizame 2-3 overwinning in Arnhem op TalentenTeam Papendal. Eurosped won de eerste set met 15-25, maar verloor de tweede met 25-22. In de derde set was de ploeg van trainer Jan Berendsen weer de baas (23-25) om de vierde set te verliezen met 25-21. De vijfde set bracht de beslissing: 13-15 voor Eurosped.

Sliedrecht Sport won in de 13de speelronde van Set-Up en gaat aan kop in de eredivisie met 35 punten uit 13 wedstrijden. Eurosped is tweede met 30 punten uit 13 wedstrijden. VC Sneek is de nummer drie met 28 punten en Regio Zwolle Volleybal is de nummer vier met 24 punten. Set-Up staat vijfde, Apollo zevende.

Naast een 3-2 zege op Sneek won Eurosped in december ook de uitwedstrijd tegen Apollo 8. De derby in Vroomshoop was al met duidelijke cijfers gewonnen, dus Apollo 8 was zeker van plan meer weerstand te gaan bieden. De Bornse ploeg moest het stellen zonder de ervaren Antoinette Posthuma (knieblessure) en Eurosped kon weer beschikken over Celine Keijsers die geblesseerd was geweest. De eerste twee sets verliepen identiek. Eurosped kon direct aan het begin van de set een gat van meerdere punten slaan. De servedruk aan de kant van Eurosped liet enigszins te wensen over, maar doordat de blokkering goed stond, was het voor Apollo onmogelijk dit verschil te overbruggen. Beide sets eindigden met 17-25 in het voordeel van Eurosped. Aan het begin van de derde set kwam Apollo op voorsprong. Mede door een goede serveserie van Celine Keijsers kwam Eurosped langszij en kon uiteindelijk ook deze set veilig stellen met 20-25.

De topper tegen Sliedrecht Sport verloor Eurosped met 1-3. De eerste set was met 25-22 voor Vroomshoop, maar daarna was Sliedrecht te sterk: 19-25, 21-25 en 14-25. "Serverend en passend waren we ver onder de maat'', liet Jan Berendsen weten. Op zondag 13 januari hervat Eurosped de competitie met een thuiswedstrijd in Het Punt tegen Set-Up, 15.30 uur.

Meer berichten