Sil Derks maakte in de beker tegen DSVD zijn debuut in het eerste van Vroomshoopse Boys.
Sil Derks maakte in de beker tegen DSVD zijn debuut in het eerste van Vroomshoopse Boys. (Foto: )

Vroomshoopse Boys bekert thuis tegen HSC 2

  Sport

Vroomshoop - In de vierde ronde van het toernooi om de districtsbeker heeft Vroomshoopse Boys een thuiswedstrijd geloot tegen het tweede elftal van HSC'21. DETO speelt thuis tegen Silvolde. Ook DOS'37 lootte thuis, tegen WVV'34.

De loting werd verricht in de Grolsch Veste, voor de wedstrijd FC Twente - NEC. "Joop van der Kolk van de KNVB had een goede hand van loten voor Vroomshoopse Boys'', zegt Hans Nieboer van de club. "We mogen thuis op de Bosrand spelen.'' De wedstrijden zijn in de periode van 12 tot 24 februari. De Boys won eerder in de knock-out fase van Wijhe (1-0), PH Almelo (3-4) en DSVD (0-3). Nieboer: "HSC 2 boekte prima bekerresultaten en maakt ook in competitieverband in de reserve hoofdklasse als koploper een ijzersterk seizoen door. De reserves van de derde divisionist uit Haaksbergen zullen zeker alles uit de kast halen om de kwartfinale te halen.'' De winnaar van Boys - HSC 2 speelt later tegen de winnaar van VV Hierden - AWC Wijchen. DETO stuit bij winst op de winnaar van Bennekom - SVZW. DOS ontmoet dan de winnaar van SDOUC - Barbaros.

De winst bij DSVD was verdiend voor de Boys. "Met goed combinatievoetbal was Vroomshoopse Boys vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij. Na 43 minuten werd het veldoverwicht van Vroomshoopse Boys eindelijk beloond. Een fraaie voorzet van Ramon de Jong werd binnen getikt door Juliën Derks: 0-1.'' Na rust benutte Leon Dogger een penalty en scoorde Jordy Harms de 0-3. Op dinsdagavond 8 januari oefent de Boys tegen MVV'29.

Meer berichten