Team Eurosped wil zich graag plaatsen voor Europees volleybal, zegt voorzitter Marcel Jansink. Foto: Berto de Jong
Team Eurosped wil zich graag plaatsen voor Europees volleybal, zegt voorzitter Marcel Jansink. Foto: Berto de Jong (Foto: Berto de JongGanzebloem 37772 LM Hardenbergtel. +31610902612)

Team Eurosped wil Europa in

  Sport

Door Hans Assink

Volleybalteam heeft veel fans

Team Eurosped wil komend seizoen Europese wedstrijden gaan spelen. "Veel fans en sponsoren hebben zich al aangemeld'', zegt voorzitter Marcel Jansink. Eurosped won afgelopen donderdag in Almelo de Twentecup en zondag voor de beker op bezoek bij Alterno (0-3). Zondag hervat Eurosped de competitie in de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Set-Up'65 uit Ootmarsum.

Vroomshoop – Eurosped heeft twee opties om Europees volleybal af te dwingen: óf kampioen worden óf de beker winnen. "Als de kampioen ook de beker wint, dan mag de nummer twee van de competitie Europa in'', zegt Marcel Jansink. Eurosped zit na de winst op Alterno in de halve finale van de beker. Daarin wordt Sliedrecht Sport de tegenstander.

En Sliedrecht is de huidige koploper in de competitie, met Eurosped als nummer twee. "We gaan ons plaatsen voor de kampioenspoule en dan spelen we nog tien wedstrijden met de bovenste zes. Daarna spelen de nummers 1 en 2 een play-off om de titel. Vorig jaar hebben we de play-off niet gehaald, maar dat kwam vooral door blessures. Dit jaar willen we meespelen in de top 2, 3. We hebben veel jonge speelsters, Sliedrecht heeft wat meer ervaring. Maar we trainen vijf keer in de week, best wel uniek. Soms zelfs twee keer op een dag.''

De voorzitter is uitermate te spreken over de verhuizing van Almelo naar Vroomshoop. "We zijn een onafhankelijke stichting, niet gelieerd aan een vereniging en dat is redelijk uniek in de volleybalwereld'', zegt Jansink. "We wijken af van de rest. We hebben geen andere teams. We focussen ons op de top. Als we niet meer in de eredivisie spelen, hebben we geen recht van bestaan meer. In Almelo was het trekken aan een dood paard. Sponsoren en supporters hebben er veel mogelijkheden. Heracles trekt veel sponsorgelden weg. Ons budget werd steeds minder. Daarom zijn we naar een andere omgeving gaan zoeken. Naar een actieve businessomgeving met ondersteuning van supporters. Tot onze verbazing is er in Vroomshoop een hele beweging op gang gekomen. We hebben een supportersclub met wel honderd leden. Vroeger kwamen er alleen ouders kijken en verder niet veel meer.'' De meeste speelsters wonen in Vroomshoop, waar Eurosped drie woningen heeft geregeld. "Alle speelsters wonen in Twente'', zegt Jansink. "De stichting regelt het vervoer en de onkostenvergoeding.''

Voor de thuiswedstrijd van zondag in Het Punt tegen Set-Up rekent Jansink op 'een volle bak'. "Tegen Set-Up is het altijd leuk en gezellig'', weet de preses. Het winnen van de Twentecup, in de IISPA-hal, was goed voor het zelfvertrouwen, weet Jansink. "Als eredivisieclub kun je daar alleen maar verliezen. Adel verplicht. Het is ook een kans om je laten zien. De speelsters moeten de drive uit zichzelf halen. Laten zien dat ze van adel zijn. Het is knap als je goed blijft spelen.'' Eurosped won in de poule van Krekkers en Rosstars. In de finale won Eurosped van Apollo 8: 25-21, 25-20.

Meer berichten