Eurosped speelt donderdag in de halve finale van de beker in en tegen Sliedrecht. Foto: Berto de Jong
Eurosped speelt donderdag in de halve finale van de beker in en tegen Sliedrecht. Foto: Berto de Jong (Foto: )

Busreis naar een bekerwedstrijd

  Sport

Door De Koerier

Fans steunen Eurosped

De supportersclub van Team Eurosped heeft een busreis georganiseerd om met zo veel mogelijk supporters het damesteam te ondersteunen in hun strijd tegen de huidige landskampioen en bekerwinnaar om een plek in de bekerfinale. De halve finale in de beker tegen Sliedrecht Sport wordt donderdag 31 januari gespeeld in Sliedrecht.

Vroomshoop – "Wat is er nu leuker dan met z'n allen in de bus alvast in de stemming te komen en onze dames vanaf de tribune massaal aan te moedigen?'', zeggen ze bij de supportersclub van Team Eurosped. De speelsters zullen de aanmoedigingen nodig hebben, want Sliedrecht is niet alleen de titel- en de bekerverdediger, maar ook nog eens de huidige nummer één in de competitie.

Afgelopen weekend won Sliedrecht met duidelijk cijfers van Set-Up'65, 3-0. De setstanden waren 25-13, 25-11 en 25-20. Eurosped had het ook niet echt moeilijk tegen hekkensluiter Pharmafilter US uit Amsterdam. De ploeg van trainer Jan Berendsen won zaterdag in Vroomshoop met 3-0 van US. Alleen in de tweede set boden de bezoekers tegenstand van formaat, al won Eurosped de set met 25-22. In de eerste set was Eurosped veel te sterk en kreeg US maar 15 punten mee, 25-15. Ook in de derde set was het krachtsverschil groot. De thuisploeg won die set met 25-18.

Anderhalve week geleden boekte Eurosped een overtuigende 0-3 zege bij Regio Zwolle Volleybal. Hoewel in november Zwolle te sterk bleek in Het Punt gaven de dames van Eurosped in het Landstede Topsportcentrum de Zwolse ploeg geen moment het gevoel dat er wat te halen viel. Op alle fronten was Vroomshoop de betere ploeg. Met veel servicedruk en een sterke blokkering werd het een verdiende overwinning voor Eurosped. De setstanden waren: 17-25, 20-25 en 19-25.

In de stand van de eredivisie staat Eurosped nu op de tweede plek met 39 punten uit 16 wedstrijden. Sliedrecht gaat aan kop met 44 uit 16. Komende zaterdag wacht Eurosped een uitwedstrijd in Gennep tegen de nummer zes in de stand, FAST.

Meer berichten