Foto:

Vroomshoopse Boys overtuigt

  Sport

Door De Koerier

3-0 winst op De Esch

Vroomshoopse Boys heeft zaterdag op de Bosrand op overtuigende wijze afgerekend met laagvlieger De Esch. De Oldenzalers kregen klop met 3-0. Ramon de Jong, Ton Kunst en Jos Hutten maakten de goals voor de ploeg van trainer Karlo Meppelink.

Vroomshoop - De Esch, de nummer 13 van de tweede klasse H, legde in het begin goed combinatiespel op de grasmat, maar kreeg geen doelrijpe kansen door toedoen van de solide ogende defensie van de thuisclub.

Gaandeweg het duel nam Vroomshoopse Boys het initiatief over en dat resulteerde in meerdere kansen, zo meldt Hans Nieboer van de club. "Ramon de Jong en Juliën Derks mochten in vrije positie aanleggen, maar keeper Laurens Ensink van De Esch redde bekwaam. Via de middenvelder en spelverdeler Okten Asil probeerde De Esch de bakens te verzetten, maar een goede eindpass ontbrak bij de Oldenzaalse formatie.''

In de 41ste minuut kwam de Boys op 1-0. "Met een fraaie crosspass bereikte centrale Rutger Schrijver de naar links uitgeweken Ramon de Jong. Tegen diens geplaatste inzet in de verre rechterhoek was geen kruid gewassen'', aldus Nieboer.

In de tweede helft werd de duelkracht van Vroomshoopse Boys zichtbaar. De vele zogeheten tweede ballen waren voor de thuisformatie. "Juliën Derks en Ton Kunst kregen via prima combinatiespel goede kansen, maar de 2-0 wilde vooralsnog niet vallen. Na een uur spelen werd de ban gebroken. Leon Dogger had perfect het oog in de diepgaande Ton Kunst en de bal werd vervolgens subtiel door de spits in het doel van De Esch gedeponeerd: 2-0. Ton Kunst raakte bij dit doelpunt helaas aan de kuit geblesseerd en hij werd vervangen door Ton Pierik. De Esch zette de gevreesde spits Koen Vehof nog in, maar die kon ook geen potten breken.''

Het slotakkoord kwam van de voet van Jos Hutten. De aanvallende middenvelder van Vroomshoopse Boys soleerde door de defensie van De Esch en liet goalie Laurens Ensink kansloos: 3-0.

Meer berichten