De elf van DETO voor de wedstrijd tegen SDC Putten. Foto: John van Mil
De elf van DETO voor de wedstrijd tegen SDC Putten. Foto: John van Mil (Foto: JOHN VAN MIL)

DETO haalt uit met zege op SDCP

  Sport

'Middenmoot komt in zicht'

DETO behaalde zaterdag een belangrijke overwinning tegen SDC Putten en deed daarmee prima zaken in de strijd tegen degradatie. Op een kletsnat en stormachtig Sportpark Het Midden won de ploeg van trainer Jos van der Veen met 2-0. Lesley Nahrwold en Kevin Aman maakten de goals.

Vriezenveen - Van der Veen had zijn ploeg op drie plaatsen aangepast ten opzichte van de wedstrijd van een week eerder tegen AZSV. Qays Shayesteh maakte zijn rentree in de ploeg voor de geblesseerde Louis Vijfhuizen, Kevin Peppels was terug na zijn schorsing en stond in plaats van Thomas Nijkamp in de basis en Koen Fleer verving de geblesseerde Kai Wesselink.

Net als in de afgelopen wedstrijden liet DETO de tegenstander het spel maken, wat deze middag een hele opgave was met de stormachtige wind die over het glibberige veld stond en de vrijwel onophoudelijke regen, zo meldt voorzitter Arjan Gooselink. "De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor de Puttenaren. DETO-doelman Anthony van Zaltbommel moest enkele keren ingrijpen om een vroege achterstand te voorkomen. Bij een van de eerste uitbraken van DETO was het direct raak aan de andere kant. Lesley Nahrwold rondde een aanval beheerst af en zette zo de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. SDCP probeerde snel om de stand weer in evenwicht te brengen, maar de DETO-defensie stond als een huis.''

In de 32e minuut had DETO de score kunnen verdubbelen toen Kevin Peppels vrij voor de keeper werd gezet door Kevin Aman, maar de bal in de handen van de keeper terecht kwam. Ook Coplan Soumaoro kreeg nog een kopkans, maar wederom redde de doelman van SDCP.

Na de thee was er in de 54e minuut een beste mogelijkheid op de 1-1. Goosselink: "Een gevaarlijke vrije trap, ondersteund door de harde wind, kon door Van Zaltbommel ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. SDCP bleef hard werken om de gelijkmaker te produceren, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Vijf minuten voor het eindsignaal, nadat beide teams al enkele keren hadden gewisseld en SDCP volle bak naar voren speelde, was het Kevin Aman die de wedstrijd in het slot gooide, nadat hij profiteerde van de ruimte achter de Puttense defensie, fraai de keeper omspeelde en de 2-0 binnenschoof. DETO deed door deze overwinning goede zaken, temeer omdat directe concurrent WHC ook haar wedstrijd won en SVZW een puntje overhield aan het duel tegen Buitenpost. DETO, dat aan de afgelopen vier duels zeven punten overhield, krijgt hierdoor geleidelijk aan weer de onderkant van de middenmoot in zicht. Mede omdat DETO nog een aantal wedstrijden moet inhalen, is er nog steeds helemaal niets beslist onderin de ranglijst en verwachten we dat de strijd onderin tot het laatst erg spannend zal blijven, waarbij DETO alle concurrenten, met uitzondering van CSV Apeldoorn, nog treft.'' Komende zaterdag de streekderby in Rijssen tegen Excelsior'31.

Meer berichten