Applaus. Vroomshoopse Boys heeft de halve finale van het toernooi om de districtsbeker gehaald. Foto: Arrien Kuilder
Applaus. Vroomshoopse Boys heeft de halve finale van het toernooi om de districtsbeker gehaald. Foto: Arrien Kuilder (Foto: )

Loon naar werken in bekerthriller

  Sport

Door De Koerier

Vroomshoopse Boys bekert verder

Vroomshoopse Boys zit in de halve finale van het toernooi om de districtsbeker. Op de eigen Bosrand schakelde de ploeg van trainer Karlo Meppelink hoofdklasser SC Silvolde uit via strafschoppen na een 2-2 gelijkspel.

Vroomshoop - Op de Bosrand kregen de ruim 300 toeschouwers vorige week dinsdag een heerlijke kwartfinale te zien. De soepel combinerende gasten begonnen sterk en na drie minuten kegelde aanvoerder Ischa Krosse de bal van afstand kiezelhard tegen de onderkant van de lat. Vroomshoopse Boys moest even terug, maar knokte zich met de nodige duelkracht terug in de wedstrijd.

Toch sloeg Silvolde toe met de 0-1 van Ischa Krosse in 27e minuut. De Boys rechtte de rug en in de 34e minuut werd die instelling beloond met de 1-1 van Jordy Harms na een inzet van Ramon de Jong. Vlak voor de rust kwam Silvolde op 1-2 met een kopbal van Mike van Aken.

Dat was natuurlijk een flinke domper voor de hartstochtelijk strijdende thuisploeg, die in de tweede helft waar mogelijk de aanval zocht. Er kwamen kansen voor De Jong, Ramon Bolks en Tim van der Kolk, maar de 2-2 viel niet. Dat gebeurde pas in de extra tijd toen Jos Hutten scoorde en de Bosrand bijna ontplofte.

Een heroïsch voetbalgevecht had geen overwinnaar gekregen en penalty's moesten de beslissing brengen. Silvolde scoorde eerst en daarna waren Robert Veld en Ramon de Jong trefzeker: 2-1. Silvolde kwam op 2-2, maar de daarop volgende penalty werd subliem gepakt door Boys-keeper René Kok. Robin Drenthen en Jos Hutten tilden daarna met onberispelijk genomen penalty's de stand naar 4-2. De volgende penalty van Sportclub Silvolde werd weer magistraal gestopt door doelman René Kok en daarmee was de beslissing gevallen. Dolenthousiaste Boys-supporters bestormden het veld om hun bekerhelden te feliciteren. "Het karaktervolle collectief van Vroomshoopse van Boys kreeg loon naar werken in een meeslepend en sensationeel bekergevecht'', aldus Hans Nieboer.

Meer berichten