Rehobot 1 en Fontein Oranjestraat wonnen het schoolvoetbalvoetbaltoernooi voor Vriezenveen en Westerhaar.
Rehobot 1 en Fontein Oranjestraat wonnen het schoolvoetbalvoetbaltoernooi voor Vriezenveen en Westerhaar. (Foto: )

Rehobot en Fontein schoolkampioen

  Sport

Door De Koerier

Complimenten voor de organisatie

Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor scholen uit Vrie-
zenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk en De Pollen heeft Rehoboth 1 en Fontein Oranjestraat als grote winnaars opgeleverd. Het toernooi werd vorige week maandag, dinsdag en woensdag gehouden bij voetbalclub DETO.

Vriezenveen - Het schoolvoetbaltoernooi is al vele jaren een bekend voetbaltoernooi waarbij de groepen 7 en 8 van de basisscholen strijden om het kampioenschap. De winnaars, Rehoboth 1 bij de jongens en Fontein Oranjestraat bij de meisjes, kunnen zich nu gaan opmaken voor de regiofinales.


De wedstrijdvorm is 8 tegen 8, legt voorzitter Arjan Goosselink van DETO uit. "Naast dat de KNVB vanaf het seizoen 2018-2019 voor pupillen onder 11 en onder 12 jaar de 8 tegen 8-wedstrijdvorm heeft ingevoerd, heeft men besloten dit vanaf dit jaar ook bij het schoolvoetbal te introduceren. Wanneer je aan kinderen vraagt wat het leukste aan voetballen is, zeggen zij: scoren, acties maken, veel aan de bal zijn en samen spelen. Wanneer kinderen plezier in het spel hebben, voetballen ze vaker en worden ze steeds beter. Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen spelers vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Daarnaast sluiten deze wedstrijdvormen beter aan bij de leeftijd en belevingswereld van deze pupillen. Met deze verandering is er weer een volgende stap in het verbeteren van de voetbalontwikkeling en het vergroten van het spelplezier van kinderen. En daar doen we het allemaal voor'', zegt Goosselink.

96 wedstrijden

Aan het toernooi namen 19 jeugdteams (jongens en meisjes) en 13 meisjesteams deel. Ondanks dit grote aantal aanmeldingen en strakke planning van 96 wedstrijden, verliep het toernooi vlekkeloos, meldt Goosselink. "Dit werd uiteraard mogelijk gemaakt door het grote aantal vrijwilligers van DETO, ongeveer negentig, die elke avond de organisatie op zich namen. Zo werden alle wedstrijden gespeeld onder leiding van scheidsrechters van DETO, was er rond de velden toezicht en was er gezorgd voor een natje en een droogje. Dat alles goed is verlopen blijkt natuurlijk ook door de vele complimenten die DETO mocht ontvangen van de scholen, die zeer tevreden waren over de manier waarop alles geregeld was.''

Tevreden gevoel

Door dit alles kijkt de organisatie van DETO Twenterand met een tevreden gevoel terug op het toernooi. Goosselink: "Het was mooi weer - wel een beetje fris - en dat werkt natuurlijk ook mee. Het werkt prettig en de mensen zijn vrolijker. Uiteraard willen we dan ook iedereen bedanken die zich hebben ingezet om dit toernooi tot een groot succes te maken, zonder hen is zo'n groot evenement niet mogelijk.''

Bij de jeugd (gemengde teams) werd Shalom 1 tweede en Weemewereld 1 derde. Bij de meisjes De Bron tweede en Shalom 1 derde.

Meer berichten