Eurosped is de selectie aan het smeden voor een nieuw seizoen in de eredivisie. Foto: Berto de Jong
Eurosped is de selectie aan het smeden voor een nieuw seizoen in de eredivisie. Foto: Berto de Jong (Foto: Berto de JongGanzebloem 37772 LM Hardenbergtel. +31610902612)

Eurosped heeft de selectie op de rit

  Sport

Door de Koerier

De Vries en Overtoom aanwinsten

Met het verlengen van de contracten van zeven speelsters zette Team Eurosped een belangrijke stap richting het nieuwe seizoen. Suzanne Kos, Charlotte Haar, Eline Gommans, Kirsten Wessels, Dagmar Boom, Eline Timmerman en Vera Mulder blijven volleyballen bij Eurosped. Met de komst van Ester de Vries en Lobke Overtoom is het team compleet.

Vroomshoop - Met de al eerder aangekondigde aanwinsten is het team nu compleet, stelt Diane Rademaker, bestuurslid Technische Zaken. "Zoals het er nu naar uitziet zal trainer/coach Jan Berendsen gedurende het gehele seizoen kunnen beschikken over een sterke en uitgebalanceerde selectie."

Eurosped slaagde er in een routinier aan de selectie toe te voegen met passer/loper Ester de Vries. De Vries komt over van Regio Zwolle Vollleybal en speelde eerder onder meer in Zweden, Zwitserland en Amerika. Ester de Vries roemt de staf. "Ik ken Jan Berendsen al erg lang en ik ben altijd al onder de indruk geweest van zijn professionele aanpak en oog voor detail. Hij krijgt het ieder jaar voor elkaar om zijn team beter te maken. Ik ben altijd zeer gemotiveerd om beter te worden en ik kijk er daarom ook erg naar uit om me hier verder te ontwikkelen, zowel in het veld als buiten het veld. Daarbij bouwt men hier aan een team dat vol zit met talent en ambitie. Ik ben daarom ook super enthousiast om me daarbij aan te sluiten."

Van het Groningse Donitas -topdivisie- komt Lobke Overtoom over naar Eurosped. De 22-jarige diagonaal speelde ook voor Lycurgus en Emmen. Overtoom wil zich verder ontwikkelen bij Eurosped. "Er wordt hard gewerkt om alles eruit te halen wat erin zit, waarbij het teamgevoel steeds centraal staat. Ook is het mooi om te zien dat er zo veel mensen nauw betrokken zijn bij de club. We gaan er een mooi seizoen van maken", aldus Overtoom.
Diane Rademaker is blij met de komst van Lobke Overtoom: "Lobke heeft ons positief verrast. Als linkshandige diagonaal heeft ze veel in huis en ze beschikt over veel power. Met haar komst is er nu op elke positie stevige concurrentie.''

Meer berichten
Nieuwste reacties