Vrouwen 1 van DOS'37 werd kampioen tegen SVWZ. Foto: Jeroen Tempert
Vrouwen 1 van DOS'37 werd kampioen tegen SVWZ. Foto: Jeroen Tempert (Foto: J.Tempert)

Vrouwen DOS schrijven geschiedenis

  Sport

Door De Koerier

0-0 tegen SVZW volstaat voor titel

De dames van DOS'37 VR1 hebben vorige week woensdag geschiedenis geschreven door ongeslagen kampioen te worden in hun klasse. Dat gebeurde in een ware thriller met een doelpuntloos gelijkspel tegen naaste concurrent SVZW VR1.

Vriezenveen - Vrouwen 1 van DOS'37 ging de laatste speeldag in als de koploper met een voorsprong van twee punten op de nummer twee van de ranglijst, de vrouwen van SVZW uit Wierden, zodat een puntendeling voldoende zou zijn voor de Vriezenveense Ladies.

In de eerste helft ging DOS voortvarend van start en werden er enkele speldenprikjes uitgedeeld op het Zwaluwendoel, zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant kwamen de dames van SVZW een paar keer gevaarlijk door, maar telkens was de keepster van DOS, Jitske Oord, een grote sta-in-de-weg, door tot twee keer binnen vijf minuten een snijdend schot tegen het aluminium te werken.

In de tweede helft moest DOS vol aan de bak, omdat de Zwaluwen-dames driftig ten aanval trokken om de noodzakelijke overwinning te pakken. Jammer genoeg voor Wierden stond de verdediging van DOS deze avond haar 'mannetje' onder leiding van Marjolein Boshoeve-Schoonderbeek en Daniëlle Smelt. Het bleef tot het eind toe billen knijpen voor zowel de DOS-dames als het talrijke publiek - zo'n honderd toeschouwers waren er op de wedstrijd afgekomen.

SVZW bleef volop de aanval zoeken, maar 'man of the match' keepster Jitske Oord verkeerde in een bloedvorm door de ene mooie redding na de andere uit de mouw te schudden, zo meldt Martin Vos. "Mooi voetbal was het geenszins van beide kanten, maar de spanning vergoedde veel, waardoor alle toeschouwers tot het eind op het puntje van de bankjes zaten. Eén mooie kans was er nog aan DOS-zijde te bewonderen, zo'n vijf minuten voor tijd, maar de snoeiharde volley van Lisanne Vos met haar linker chocoladebeen scheerde maar net over de deklat van het Zwaluwendoel. In de 62e minuut vond de prima leidende scheidsrechter Jan Smelt het welletjes en floot voor het einde van de thriller.''

Meer berichten