Stef van der Velden kopt voor DOS'37 de 2-1 binnen tegen ASV Dronten. Foto: Jeroen Tempert
Stef van der Velden kopt voor DOS'37 de 2-1 binnen tegen ASV Dronten. Foto: Jeroen Tempert (Foto: J.Tempert)

DOS '37 vergist zich opnieuw in ASV Dronten

  Sport

Vriezenveen - In Dronten speelde DOS '37 de laatste wedstrijd van het seizoen. De Vriezenveners verloren met 2-1. Ook in de thuiswedstrijd had DOS al verloren van ASV Dronten.

Voor de Drontenaren was de doelstelling vóór het duel al duidelijk, namelijk er moest gewonnen worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. In die poging om dat te bereiken begon de thuisploeg sterk. Dirk van Driest scoorde al in de tweede minuut de 1-0. Die tik was DOS nog aan het verwerken toen Glenn Jansen geblesseerd het veld moest verlaten. Dronten maakte van die gelegenheid gebruik om de gasten onder druk te zetten en het was Van Driest die in de 16e minuut de voorsprong verdubbelde: 2-0.
Daarna leek het team van trainer Jan Vlap de Vriezenveners op een nog grotere achterstand te zetten, maar tot twee keer toe werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel. Na rust speelde Stef van der Velden voor Stan Tempert en werd ASV teruggedrongen. Dronten kond zich alleen nog maar op snelle uitvallen richten.
Het leverde bijna de 3-0 op, maar die goal werd wegens buitenspel geannuleerd. Direct erna kopte Van der Velden uit een hoekschop van Nick Wennink de 2-1 binnen - zijn zestiende doelpunt van dit seizoen. Verder kwam DOS niet. DOS eindigt als achtste in 1D.

Meer berichten