De derde Wiezo ATB Tour voert de deelnemers zaterdag langs ongebruikelijke paden.
De derde Wiezo ATB Tour voert de deelnemers zaterdag langs ongebruikelijke paden. (Foto: )

Derde Wiezo ATB Tour heeft gevarieerde routes

  Sport

Wierden - De Stichting ATB Route Wierden houdt komende zaterdag de derde Wiezo Nijwald ATB Tour. De start en finish is op het Binnenhof in het centrum van Wierden. Er kan tussen 8.30 uur en 10.00 uur worden gestart. De deelnemers kunnen kiezen uit een route van 40 of 60 kilometer en voor de jeugd is er een 'Kids route' van 23 kilometer. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis aan dit evenement deelnemen. Dankzij diverse lokale sponsors worden zij onderweg getrakteerd op een ijsje en gaan ze, na de finish, naar huis met een medaille en foto.

De route is 'gevarieerd'. "Een aantal gedeeltes van deze route is normaal niet toegankelijk. Dit is dus een unieke kans om mooie stukjes Wierden te verkennen op de mountainbike, waaronder het goed bewaarde geheim Landgoed den Vossenbosch'', stelt de organisatie. "Helaas is het landgoed maar beperkt beschikbaar en wordt de toegang om 11.30 uur afgesloten. Zorg dat je op tijd vertrekt als je dit niet wilt missen.'' Den Vossenbosch ligt op 21 kilometer van de start en op 13 kilometer bij kidsroute. Daarnaast zijn er leuke elementen ingebouwd, zoals fietsen door cafés, stal, manege, paardenkliniek en winkel. Tijdens de tocht worden foto- en filmopnames gemaakt, zodat men later via social media nog eens kan terugkijken op actiefoto's van dit evenement.''

https://www.facebook.com/ATB.Wierden
De organisatie verzoekt deelnemers om zoveel mogelijk met de fiets naar het Binnenhof te komen. Kom je van ver, parkeer dan de auto op een carpoolplaats, bij de sporthal of bij het station. Toegang tot het Binnenhof zoveel mogelijk via de Burg. Warnaarsstaat omdat bij de ingang aan de Marktstraat de oldtimers worden opgesteld voor de Wiezo Classic Tour.
De WIEZO Nijwald ATB Tour wordt georganiseerd door de Stichting ATB Route Wierden, een samenwerking van de wielerclubs FNK, R3, WCT en serviceclubs Rotary en Lions. De stichting heeft als doel de ATB-route rondom Wierden te onderhouden, verbeteren en het gebruik te stimuleren.

Meer berichten