Vroomshoopse Boys bood goed tegenstand tegen de nummer 7 van de eredivisie. Foto: Erwin Heuver
Vroomshoopse Boys bood goed tegenstand tegen de nummer 7 van de eredivisie. Foto: Erwin Heuver (Foto: )

Boys houdt lang stand tegen Heracles

  Sport

Door De Koerier

Jubileumwedstrijd eindigt in 0-4

De jubileumwedstrijd van Vroomshoopse Boys tegen de profs van Heracles Almelo leverde zaterdag voor een kleine 800 toeschouwers een 0-4 nederlaag op.

Vroomshoop - Geen vuurwerk óp, maar wel lángs het veld. Tijdens de jubileumwedstrijd van de 75-jarige Vroomshoopse Boys tegen Heracles regende het af en toe, maar hielden de mannen van hoofdtrainer Frank Wormuth grotendeels hun kruit droog. Dat was vooral de verdienste van tweedeklasser Vroomshoopse Boys, dat met man en macht verdedigde en er af en toe zelf ook nog gevaarlijk uit kwam.

Vanaf half drie 's middags was er van alles te doen op sportpark De Bosrand. Uiteraard was er voor de inwendige mens genoeg te beleven, zoals de culinair uiterst verantwoorde broodjes hamburger van chef-kok Harry Zweers.
Maar ook voor het oog was er een hoop moois. De winnaars van de strijd om de penaltybokaal tijdens de eerdere jubileumweek schoten om beurten op de deklat, jeugdspelers mochten proberen de bal op het jubileumlogo te plaatsen en er was een wedstrijd balletje hooghouden. De trotse prijswinnaars gingen er vandoor met een Boys-sjaal. De spannende wedstrijd tussen de wandelvoetballers van Twenterand en Gold Stars Heracles eindigde in 2-2.

Voorafgaand aan de hoofdwedstrijd werd het nieuwe scorebord onthuld door de supportersvereniging. Het fraaie bord is mede mogelijk gemaakt door Schoonmaakbedrijf Klaas Harms en Praxis Vroomshoop. Verder werd er afscheid genomen van hoofdtrainer Karlo Meppelink, die Vroomshoopse Boys na twee seizoenen verruilt voor VKW uit Westerbork. Ook werd Ton Kunst uitgezwaaid, jarenlang een bijzonder gewaardeerde middenvelder in het eerste van de Boys. Net voor aanvang van de jubileumwedstrijd werd met Jan-Peter Jonkman de nieuwe oefenmeester van de Boys geïntroduceerd bij het publiek. Tegen Heracles stonden Meppelink, Jonkman en Harmens samen aan het roer.

Heracles probeerde vanaf het begin de verdediging van de Vroomshoopse Boys uit elkaar te spelen, maar de blauwgelen hielden dapper stand.
Pas na tien minuten schoot Kristoffer Peterson op het doel van keeper Chiel Sickman. Drie minuten later teisterde Silvester van der Water de lat boven Sickman. De buitenspeler schoot een kwartier later wél raak en zette de 0-1 ruststand op het bord. Hoogtepunt aan Boys-kant was de magistrale panna die Juliën Derks zijn directe tegenstander gaf.
In de eerste helft was er ook nog een goede kans voor Jos Hutten, maar Heracles-keeper Michael Brouwer kon gerust ademhalen.
Na rust bracht Heracles een heel ander team op de been. Dat zorgde voor meer druk, maar doelpunten bleven uit en de Boys kreeg zelfs kansjes op de 1-1. In de 69ste minuut kon de speaker aan de bak, want Orestis Kiomourtzoglou kopte de 0-2 tegen de touwen. Navajo Bakboord en Reuven Niemeijer maakten het kwartet doelpunten vol.

Meer berichten