Het podium bij de vrouwenkoers van de Ronde van Enter.
Het podium bij de vrouwenkoers van de Ronde van Enter. (Foto: )

Arianna Pruisscher wint in Enter

  Sport

Door De Koerier

Berkhoff zegeviert bij de mannen

Arianna Pruisscher is de eerste leidster in de VIRO Criterium Cup Twente voor vrouwen. De 20-jarige wielrenster uit Emmen schreef zaterdag de Ronde van Enter op haar naam. Dat was voor de vrouwen de eerste wedstrijd dit jaar om het wielerklassement. Bij de amateurs sprintte Minnard Berkhoff uit Deventer naar de zege. Gert-Jan Veltkamp (Deventer) werd achtste en behield de leiding in het klassement voor Edwin Geerdink uit Hengelo.

Enter - Arianna Pruisscher was in de sprint sneller dan Tessa Neefjes (Wervershoof) en Celine van Houtum (Den Dungen). "Toen ik de laatst bocht inging, wist ik eigenlijk al dat ik ging winnen", zegt Pruisscher haar overwinning in de Ronde van Enter. "Ik weet dat ik heel snel ben en in de tussensprints had ik al bewezen dat ik het kon. Ik vind dit een heel mooi klassement en goede ondersteuning van het vrouwenwielrennen. Daarom wil ik graag aan deze wedstrijden meedoen. Door de regen was het vandaag erg glad. Een poging om weg te rijden zat er daardoor niet echt in, waarna ik op de sprint gewacht heb."

Bij de mannen won Minnard Berkhoff voor Heini Koornberg en Arthur Helder. ''Dit was echt perfect", zegt Berkhof. "In de Ronde van Rijssen ben ik gevallen. Toen was de vorm goed, maar daardoor heb ik wel een terugval gehad. Daar baalde ik van. Nu ging het voor het eerst weer echt lekker. Mijn collega en ploeggenoot Robert de Jong deed het perfect. Hij reed de laatste vijf rondes op kop en ik hoefde alleen maar te sprinten. Door die val in Rijssen heb ik in twee koersen niet mee kunnen doen om de punten, waardoor het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente er niet meer in zit, maar de koersen op zich zijn wel doelen voor mij."

Over anderhalve maand gaat de Criterium Cup verder. Dan breekt min of meer de finale aan van het klassement, met de laatste drie criteriums. De Ronde van Borne is op donderdag 22 augustus de eerstvolgende koers, voor amateurs, elite/beloften en vrouwen. Op zaterdag 7 september volgt de Ronde van Goor en op zaterdag 14 september de Ronde van het Villapark in Nijverdal.

Meer berichten