De Triatlon Vroomshoop heeft er een nieuwe afstand bij: 'de zestiende'.
De Triatlon Vroomshoop heeft er een nieuwe afstand bij: 'de zestiende'. (Foto: )

Alle ruimte voor de jeugd bij de Triatlon Vroomshoop

  Sport

Door De Koerier

De Haere Triatlon Vroomshoop geeft op 7 september alle ruimte aan de jeugd. Door het aanbod van meerdere afstanden is het een sportief evenement dat voor vele leeftijden geschikt is. Dat blijkt ook uit de inschrijvingen van vorig jaar: de jongste deelnemer was 7 jaar en de oudste 71 jaar.

Vroomshoop - Aan de De Haere Triatlon Vroomshoop doen ieder jaar meer dan 700 sporters mee. Jong geleerd is oud gedaan, vindt de organisatie en daarom wordt al op de basisscholen de mogelijkheid geboden om een kennismaking te hebben met de triatlon.

Dat resulteerde ook dit jaar in de Triatlon Experience, georganiseerd bij het Aquapark De Zandstuve.
Deze korte kennismakingstriatlon is voortgekomen uit een samenwerking van Stichting Triatlon Vroomshoop en Zorgsaam Twenterand. Het staat vanaf dit jaar als vast onderdeel op de agenda voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs, in eerste instantie voor basisscholen uit Vroomshoop, volgend jaar wordt het uitgebreid met leerlingen uit Den Ham.
Het doel is om kinderen enthousiast te maken voor de triatlon sport (een samengestelde wedstrijd met zwemmen, fietsen en hardlopen). En om de jeugd enthousiast te maken voor het triatlonevenement in Vroomshoop, dat plaats vindt op 7 september.

Al jaren is de Rabobank een trouwe sponsor van de jeugdseries in Vroomshoop. Eerder was de scholenbokaal te winnen voor het snelste team van één van de basisscholen. Nu is gekozen voor een Rabo Kids Triatlon, nog steeds voor basisschoolleerlingen.
Er kan zowel individueel worden deelgenomen als in een team van vriendjes/vriendinnetjes of klasgenootjes.
De deelnemers hoeven niet meer van dezelfde school te zijn om als team in te schrijven. En de jeugd sport weer gratis! Inschrijfgeld wordt geretourneerd bij deelname op 7 september. De Rabobank ondersteunt ook nog met 'Run for Food', ofwel: voor elke jeugddeelnemer aan de Rabo Kids Triatlon wordt een zak verse appels ter beschikking gesteld aan Stichting Manna voor een gezin in Twenterand dat het goed kan gebruiken.

'De zestiende'

Nieuw is dit jaar de korte triatlon afstand: 'de zestiende': 500 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. Deze afstand is voor deelnemers vanaf 12 jaar. De 'zestiende' is geschikt voor de jeugd en als kennismakingsafstand voor volwassenen.

Meer berichten