DOS'37 won in een oefenwedstrijd met 1-0 van PH. Foto: Jeroen Tempert
DOS'37 won in een oefenwedstrijd met 1-0 van PH. Foto: Jeroen Tempert (Foto: J.Tempert)

DOS start oefencampagne met een nipte zege op PH

  Sport

Vriezenveen - De eerste voorbereidingsweek van de hoofdmacht van DOS'37 werd na een drietal trainingen met een zege afgesloten. Het Almelose PH, promovendus in de tweede klasse, werd met 1-0 verslagen door een treffer van Menno Kamphuis.

Trainer Kenan Durmusoglu liet in de basisopstelling enkele nieuwe spelers aantreden die aan de selectie waren toegevoegd. Hidde Boers (eigen jeugd), Ronald te Morsche (Sparta Enschede) en Menno Kamphuis (Excelsior'31) speelden direct de hele wedstrijd. In de tweede helft maakte Patrick van der Noort (eigen jeugd) zijn debuut als vervanger van doelman Jordy Dijkhuis.

In de eerste helft begon PH goed aan de wedstrijd door de verdediging van de thuisploeg onder druk te zetten. Het leverde de ploeg geen treffer op. Ook al namen de Vriezenveners het initiatief over, ook hen lukte het niet om de score te openen. Het dichtst bij een doelpunt was Ronald te Morsche, die met zijn inzet het aluminium van de rechterbovenhoek testte.

Na rust was DOS de betere ploeg. Ondanks meerdere mogelijkheden viel er maar één treffer te noteren. Menno Kamphuis speelde zich met een snelle draaibeweging vrij en haalde doeltreffend uit, 1-0. In de slotfase liet PH enkele kansen liggen en redde Van der Noort een aantal keren.

Meer berichten