De selectie van DETO. Foto: John van Mil
De selectie van DETO. Foto: John van Mil (Foto: JOHN VAN MIL)

Winst voor DETO tegen Quick'20

  Sport

Door De Koerier

Zaterdag begint de competitie

DETO heeft de afgelopen week twee oefenduels afgewerkt. De Vriezenveners verloren dinsdag thuis met 0-3 van derdedivisionist Excelsior'31 uit Rijssen, maar wonnen zaterdag in de laatste test voor de competitie met 2-4 van zondag hoofdklasser Quick'20 in Oldenzaal.

Vriezenveen - "En deze laatste oefenwedstrijd bood zeker perspectief voor de competitie in de hoofdklasse B die komende zaterdag voor DETO begint met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AVV Swift'', zegt voorzitter Arjan Goosselink.
Al na 9 minuten kopte Maarten Jansen de 0-1 binnen na een afgemeten voorzet van Kevin Aman. Op het kwartier verdubbelde Ferdi ter Avest de score, toen hij na een steekpass van Soumaoro vrij voor doelman Peterman van Quick werd gezet: 0-2. Oud Excelsior'31-spits Cem Köse bracht Quick na 25 minuten terug in de wedstrijd met een rake kopbal: 1-2. Kort daarna was het wederom Maarten Jansen die uit een hoekschop de 1-3 aantekende. Met deze stand werd gerust.

In de rust diverse mutaties in beide teams waardoor het na rust even zoeken was naar de juiste balans. In de 71e minuut was het wederom raak voor DETO. Ferdi ter Avest kwam alleen voor de doelman en scoorde beheerst de 1-4. Nog geen minuut later alweer een doelpunt aan de andere kant toen DETO-doelman Jens Veldwachter de bal ongelukkig van z'n voet zag springen, waarna Frank Eulderink dankbaar profiteerde en de bal in het lege DETO-doel kon schuiven: 2-4. Hiermee was de eindstand bereikt.

Goosselink: "DETO kan terugblikken op een goede oefenperiode waarin driemaal werd gewonnen en een keer werd verloren tegen uitstekende tegenstanders. Maar, zoals in het verleden vaker is gebleken, zeggen oefenresultaten niet altijd alles, want vanaf komend weekend gaat het pas weer echt "om de knikkers" en dat brengt altijd andere factoren met zich mee dan tijdens een oefenwedstrijd. De technische staf heeft de afgelopen weken veel gezien en zal op basis hiervan de keuzes gaan maken.'

Meer berichten