Robin Löwik in het rood-wit-blauw in de Ronde van Borne. Foto: Dick Soepenberg
Robin Löwik in het rood-wit-blauw in de Ronde van Borne. Foto: Dick Soepenberg (Foto: Dick Soepenberg)

Jelle Johannink wint Ronde van Borne

  Sport

Door De Koerier

Vierde plek voor Robin Löwik

Robin Löwik uit Vriezenveen heeft de Ronde van Borne niet naar zijn hand kunnen zetten. De Nederlands kampioen elite-zonder-contract moest afgelopen donderdag toezien dat Jelle Johannink uit Denekamp de koers won. Johannink pakte gelijk de eerste plek in het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente.

Borne/Vriezenveen - Jelle Johannink sloeg een dubbelslag in de Ronde van Borne. De Denekamper won de wedstrijd én pakte de leiding in de VIRO Cup voor elite/beloften. In een sprint met twee was Johannink sneller dan medevluchter Kars Jansman, de schaatser uit Hellendoorn die deel uitmaakt van het Jumbo-Visma schaatsteam.
Achter de twee koplopers sprintte Rick Pluimers uit Enter naar de derde plaats. Pluimers klopte Robin Löwik uit Vriezenveen in de sprint. Löwik ging als vierde over de meet. Hij won eerder koersen in Kwintsheul, Elspeet en Nunspeet, maar in Borne lukte het niet. Succes in Olympia's Tour is het volgende doel voor de Vriezenveense renner. Johannink is de nieuwe leider in de VIRO Criterium Cup Twente voor elite/beloften.
Bij de vrouwen won Mareille Meijering uit De Meern de Ronde van Borne. Arianna Pruisscher bleef de leidster in het klassement van de VIRO Cup.

Hoewel zowel de vrouwen als de mannen er een mooie wedstrijd van maakten, bleek er in Borne vooral spanning om het klassement te zijn bij de mannen. Wiebe Scholten won onderweg beide tussensprints om de punten en reed lang vooruit. Had hij het volgehouden tot de finish, dan had hij een grote kans gehad op de blauwe leiderstrui. Het peloton liet hem echter niet begaan en greep Scholten terug. Daarna slaagde de aanval van Johannink en Jansman wel, met Johannink dus als de beste sprinter.
De elite/beloften reden in Borne weer samen met de amateurs. Bij die categorie was Edwin Geerdink de eerste die finishte. Hij liep daarmee in op leider Gert-Jan Veltkamp, maar die behield wel de leiding in het klassement.

Na de dikke banden races was het in de Ronde van Borne donderdagavond eerst aan de vrouwen. Ook zij maakten er een mooie wedstrijd van, waarin veelvuldig werd aangevallen. Vier rensters slaagden er uiteindelijk in om weg te rijden: Mareille Meijering, Winanda Spoor uit Apeldoorn, Marit Cent uit Goor en Floor Weerink uit Groningen. In die volgorde eindigden zij ook op de eerste vier plaatsen. Met een zesde plaats in de wedstrijd deed VIRO Criterium Cup Twente leidster Arianna Pruisscher goede zaken voor haar klassement.

De volgende wedstrijd binnen de VIRO Criterium Cup Twente is de Ronde van Goor. Ook daar komen op zaterdag 7 september alle categorieën in actie. Omdat de elite/beloften en de vrouwen in Goor hun laatste wedstrijd om het klassement rijden, zullen daar extra puntensprints worden verreden. Op zaterdag 14 september is de laatste koers, de Ronde van het Villapark in Nijverdal.

Meer berichten