DETO redde het zaterdag niet tegen Swift. Foto: John van Mil
DETO redde het zaterdag niet tegen Swift. Foto: John van Mil (Foto: JOHN VAN MIL)

Nipt verlies DETO tegen Swift

  Sport

Vriezenveen - Ruim twee maanden na de succesvol afgesloten nacompetitie mocht DETO zaterdag alweer aan de bak in de hoofdklasse B. De openingswedstrijd van dit seizoen werd gespeeld tegen een voor DETO onbekende tegenstander avv Swift uit Amsterdam, vorig seizoen uitkomend in de hoofdklasse A. Het goed bezette sportpark Het Midden was uiteraard benieuwd "hoe de ploeg erop stond" na de goede voorbereiding van de laatste weken. Hoofdtrainer Otto Krabbe had gekozen voor een drietal nieuwe namen in de beginopstelling ten opzichte van vorig seizoen. Achterin maakte Tim Bongers zijn officiële DETO-debuut en voorin mochten Maarten Jansen en Ferdi ter Avest hun opwachting maken.

De wedstrijd begon van beide kanten aftastend, waarna Swift iets meer balbezit had. Gescoord werd er pas in de tweede helft. Nadat Kevin Aman dicht bij de 1-0 was geweest maakte Koen Fokkema de 0-1 en dat werd ook de eindstand. Voorzitter Arjan Goosselink: "Zuur verlies voor DETO, dat graag de eerste punten in Vriezenveen had gehouden en ook best aardig veldspel liet zien, echter in de hoofdklasse moeten de schaarse kansen die langskomen benut worden en zo won de ploeg die dat het beste deed deze middag.''

DETO gaat komende zaterdag op bezoek in het Friese Buitenpost. Voor DETO een bekende tegenstander. Vorig seizoen werd het 2-2 op 'de Swadde'.

Meer berichten