De Triatlon Vroomshoop trok zaterdag ruim zevenhonderd deelnemers. Foto: Hendri Schonewille.
De Triatlon Vroomshoop trok zaterdag ruim zevenhonderd deelnemers. Foto: Hendri Schonewille. (Foto: )

Records bij Triatlon Vroomshoop

  Sport

Door De Koerier

Meer dan acht uur topsport

De agenda bij De Haere Triatlon Vroomshoop was zaterdag bomvol met meer dan 700 sporters op de baan, in vele categorieën en leeftijden van 5 tot 72 jaar. Nieuw dit jaar op het programma waren de zestiende afstand en een loopfietsrace. Ondanks de regen en zelfs hagel werden er meerdere parcoursrecords verbeterd.

Vroomshoop - Al jaren staan op het vaste programma bij de Triatlon in Vroomshoop de kwart afstand, de achtste en de jeugdrubriek. Sinds vorig jaar is daar een halve triatlon aan toegevoegd met dit jaar wegens succes een dubbel aantal startplaatsen (80 in plaats van 40). En weer werd een nieuwe afstand toegevoegd: de zestiende triatlon. Deze serie is zeer positief ontvangen bij de sporters, zowel bij de wat oudere jeugd als bij 60+.

Ondanks dat het weer zich zo nu en dan van zijn slechte kant liet zien werden er mooie prestaties geleverd. Op diverse afstanden zijn baanrecords verbeterd. Kijk daarvoor op de Wall of Fame van de Triatlon Vroomshoop.

Er kwamen vele atleten uit andere delen van het land, onder andere voor de finaledag van de 1e Divisie. De NTB had de afsluitende dag van de Team Sprints toebedeeld aan Vroomshoop. Hiervoor begaven ruim 200 atleten in groepjes van drie of vier zich in hoge snelheden over het parcours.

De halve triatlon werd gewonnen door Pascal Dankelman uit Ommen, terwijl Manon Goosen uit Nijmegen bij de vrouwen zegevierde. De winnaars op de kwart triatlon waren Han Peter Lucas uit Zwolle en Renate Post uit Emmen. De snelste Twenteranders op de kwart waren Job Lamberink uit Den Ham en Suzanne Baars uit Vriezenveen. Bij de achtste triatlon waren dat Lars Knol uit Vroomshoop en Ruth Bokhove uit Geerdijk.

Kijk voor alle uitslagen op http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2019/sep/7/vroomshoop/index.html

Ook jeugd was weer in groten getale aan het sporten in Vroomshop. Circa 100 kinderen deden individueel of in een team mee aan de Rabo Kids triatlon. Elke inschrijving leverde een zak appelen op voor Stichting Manna.

De organisatie is in handen van Stichting Triatlon Vroomshoop. Voor meer informatie over dit mediabericht kunt u contact opnemen met Joke Jesse via tel. 06-5398 8481 of email info@triatlonvroomshoop.nl

Meer berichten