Jelle Johannink won in Goor het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente bij de elite/beloften.
Jelle Johannink won in Goor het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente bij de elite/beloften. (Foto: )

Johannink en Neefjes winnaars VIRO Cup

  Sport

Goor - De VIRO Criterium Cup Twente is bij de elite/beloften mannen gewonnen door Jelle Johannink uit Denekamp en bij de vrouwen door Tessa Neefjes uit Wervershoof. In de Ronde van Goor kwam de leidende positie van Johannink zaterdagavond niet meer in gevaar. Neefjes nam in de slotwedstrijd de leiding over van Arianna Pruisscher. Bij de amateurs mannen is Edwin Wielink uit Twello de nieuwe leider. De amateurs rijden zaterdag 14 september in de Ronde van het Villapark in Nijverdal hun finalewedstrijd.

Arianna Pruisscher kon de Ronde van Goor niet rijden. Zij was door de nationale ploeg geselecteerd om de Boels Ladies Tour te rijden. Neefjes had nog een achterstand goed te maken, maar slaagde erin om voldoende punten te halen. Ze won de sprint van het peloton om de vierde plaats. Voor haar streden drie rensters om de winst, na een lange aanval. Daarin bleek Sanne Bouwmeester uit Westerbork de snelste. Ze verwees Annet Pit en Femke van Kessel naar de plaatsen twee en drie. In de VIRO Criterium Cup Twente kreeg Neefjes Pruisscher en de Goorse Marit Cent mee op het eindpodium.

De mannenwedstrijd eindigde in een sprint van drie renners. Jelle Wolsink (Hengelo) won voor, Max Kroonen (Diepenveen) en Arjan Hofman (Nunspeet).

                        

        

Meer berichten