Scholieren worden uitgedaagd om mee te doen aan de Lageveldloop van AV Twenterand.
Scholieren worden uitgedaagd om mee te doen aan de Lageveldloop van AV Twenterand. (Foto: )

Crossrun voor basisscholieren

  Sport

Wierden/Twenterand - Atletiekvereniging Twenterand houdt op zaterdag 12 oktober een heuse scholen#crossrun op Het Lageveld in Wierden.
Basisschoolkinderen uit groep 5 tot en met 8 strijden in teams van drie tot vijf kinderen om de wisselbokaal voor hun school, zo is het concept. Alle kinderen in een team lopen individueel mee op de 1.500 meter kidsrun. De beste drie resultaten uit het team tellen mee in het klassement. Alle deelnemers in een schoolteam dingen ook automatisch ook mee naar de 'gewone' prijzen op de 1.500 meter kidsrun.

De scholen#crossloop maakt onderdeel uit van de 'AVT Lageveldloop - herfsteditie' en staat in het teken van de herfst. "Hardlopen in een prachtige omgeving over verschillende ondergronden, zoals bos, heuvels, veld en strand. Jong, oud, snel of langzaam: iedereen kan meedoen'', aldus de atletiekvereniging.
De 1.500 meter in de scholen#crossrun voor kinderen tot en met 12 jaar begint om 14.45 uur. De andere afstanden van de AVT Lageveldloop - herfsteditie zijn 2,5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer.
Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven kan nog op de dag zelf tot een half uur voor de te lopen afstand. Inschrijven voor de scholen#crossrun kan via de school of rechtstreeks via email: avtlageveldlopen@gmail.com. Meer informatie www.lageveldlopen.nl.

Meer berichten