Vroomshoopse Boys hield Sparta Enschede op een gelijkspel. Foto: Arrien Kuilder
Vroomshoopse Boys hield Sparta Enschede op een gelijkspel. Foto: Arrien Kuilder (Foto: )

Boys en Sparta in evenwicht

  Sport

Door De Koerier

'Klassieker' eindigt in 1-1

Vroomshoopse Boys heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld in de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede. "Daarmee was de onderlinge krachtsverhouding goed weergegeven'', zegt Hans Nieboer. De Boys-formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en assistent Henk Harmens bivakkeert met 4 punten uit 3 wedstrijden nu in de subtop van de tweede klasse H. Zaterdag wordt in IJsselmuiden tegen IJVV gevoetbald.

Vroomshoop - Vroomshoopse Boys versus Sparta Enschede is volgens Hans Nieboer 'een klassieker'. "Vroomshoopse Boys tegen de vertrouwde tegenstander Sparta Enschede staat steevast garant voor technisch en aantrekkelijk voetbal. Op het zonovergoten fraaie sportcomplex De Bosrand werd dat beeld bevestigd. Vooral in het enerverende eerste half uur kregen de toeschouwers waar voor hun geld. Het spel golfde op en neer en diverse technische hoogstandjes waren te zien'', aldus Nieboer.

De Boys startte furieus, ondanks het gebrek van vier spelers in de selectie vanwege blessures en een schorsing.
In de tweede minuut ging linker verdediger Simon Kempers diep en zijn panklare voorzet bereikte Ramon de Jong. Tegen het ziedende schot van de Boys-spits was Sparta-keeper Bryan jonkers volstrekt kansloos: 1-0 voor Vroomshoopse Boys. Nieboer: "De vreugde aan Boys-zijde was van korte duur. Twee minuten later kon de geheel vrijstaande Sparta-spits Daan Akkerman na een voorzet vanaf rechts de bal van dichtbij achter doelman René Kok knikken: 1-1. Deze ervaren Sparta-speler scoorde in het verleden al verschillende malen tegen de Boys in de afgelopen seizoenen en zette die traditie voort.''

De Boys schrok even van die snelle gelijkmaker, maar nam daarna met verzorgd spel het heft in handen.
Na een schot van Leon Dogger dat gepareerd werd door de keeper dacht Sil Derks de 2-1 te scoren, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Nieboer: "Deze foutieve beslissing van de leidsman zorgde uiteraard voor enige irritatie, zonder dat dit tot onsportief spel leidde. De wedstrijd bleef boeien en in evenwicht tot de 33e minuut. Sparta-speler Sander Thomas maakte een harde overtreding op Jelle Drees, die met geel werd bestraft. De arbiter vertrok direct daarna om voor beide teams en de toeschouwers onbegrijpelijke redenen naar de kleedkamer en legde het spel tijdelijk stil.'' De pauze duurde zo'n twintig minuten.

Na de rust was het eerste wapenfeit voor de thuisploeg, vervolgt Nieboer. "Keeper Bryan Jonkers van Sparta maakte na een terugspeelbal onnodig hands. Vanuit de vrije trap schoot Ramon de Jong de bal net over het doel. In de 49e minuut was het weer Ramon de Jong die kiezelhard uithaalde namens de Boys, maar Jonkers pakte de bal klemvast met een fraaie safe. Sparta Enschede werd daarna optisch sterker, zonder echt grote kansen te creëren. Dat was zeker te danken aan de uiterst solide Boys-defensie, die als een huis stond. Zo eindigde dit boeiende duel in 1-1.''

,

Meer berichten