Koert Meuleman in zijn partij tegen Hilco Braakman. Foto: Jan van der Vegt
Koert Meuleman in zijn partij tegen Hilco Braakman. Foto: Jan van der Vegt (Foto: )

Braakman klopt de koploper

  Sport

Den Ham - In de damcompetitie van de Hammerdammer nam Hilco Braakman het op tegen koploper Koert Meuleman. Met een hevige strijd op het eind nam Braakman het heft in handen en won de partij, 2-0.
Wim Bouwhuis en Henk Koenderink maakten er in hun partij een spektakelstuk van, meldt Jan van der Vegt. "Henk Koenderink had halverwege de partij de beste stand op het bord, maar ondanks de betere stelling kon hij de partij niet in winst omzetten en haalde Wim Bouwhuis toch nog remise, 1-1.''

Van der Vegt zelf speelde tegen Jan Slotman een wedstrijd 'op het scherp van de snede'. Slotman kwam halverwege de partij twee schijven voor, maar kon dit niet in winst omzetten. Het werd remise.

Gert Drent en Gerwin Mollink maakten er een spannende partij van waarin uiteindelijk Gerwin Mollink aan het langste eind trok en won.

Jennie Braakman speelde tegen Gerben van de Voet. "De nieuwkomer liet ook weer in deze partij zien dat hij het nog niet verleerd is'', zegt Van der Vegt. Van de Voet won dus.

Janny Bonthuis en Bert Nieboer deden weinig onder voor elkaar, aldus Van der Vegt. "Maar op het eind moest Janny Bonthuis toch haar meerdere erkennen in Bert Nieboer en ze verloor dan ook.''

Jullien Arrindell en Gerard Endeman 'streden heftig tegen elkaar', aldus Van der Vegt. Jullien Arrindel won.

Meer berichten